Nederland wordt steeds meer erkend als duurzame reisbestemming. Bezoekers die er zeker van willen zijn dat ze een positieve impact hebben tijdens hun reis, kunnen een huisje huren in Nederland en duurzame activiteiten ondernemen.

Wandelen en fietsen

Nederland is geen groot land en veel steden zijn gemakkelijk te bewandelen, zoals Utrecht, Delft en Rotterdam. De centrale attracties van Amsterdam liggen ook vrij dicht bij elkaar en kunnen gemakkelijk te voet worden verkend.

Maar als je geen zin hebt om te lopen, kun je altijd -zoals de lokale bevolking doet- op de fiets stappen. Fietsverhuur is gemakkelijk te vinden in heel Nederland en wanneer je een huisje huren Nederland, dan wordt fietsgebruik vaak gratis aangeboden tijdens je verblijf. Als je een langere afstand moet afleggen, maak je dan geen zorgen, het Nederlandse spoorwegsysteem is trots CO2-vrij.

Vaar op de kanalen

Wil je een huisje huren in Nederland in een van de mooiste steden, dan is de stad ontdekken via de waterwegen een must. Er zijn echter groenere opties dan de overvolle cruiseboten van het stadscentrum, waarbij je de vrijheid hebt om je van de meest bezochte kanalen te verwijderen.

Zo kan je kiezen voor een elektrische boot die wordt opgeladen door de zon en die je zonder stuurbrevet mag besturen. Sportievelingen kunnen een waterfiets huren en met de kracht van hun benen de kanalen oversteken terwijl eco-warriors hun steentje kunnen bijdragen door te kajakken en tegelijk de grachten van de stad schoonmaken door afval in het water op te ruimen. Een leuke manier om de stad te bezoeken met een impact.

Maak connectie met de natuur

Het kan leuk zijn om steden als Amsterdam, Rotterdam, Delft of Utrecht te bezoeken, maar misschien ben je eerder op zoek naar een connectie met de natuur. Nederland telt tal van nationale parken en natuurreservaten waar je heel wat tijd kunt beleven. Zo kan je een huisje huren in Nederland in de buurt en een bezoek brengen aan de Veluwe, de Biesbosch, de Weerribben of de Waddeneilanden, om maar enkele locaties te noemen.

Ethische consumptie

Wanneer je wil een huisje huren in Nederland, dan heb je het voordeel dat je zelf kunt koken in je vakantiewoning. Maar verder kan je ook op een milieubewuste manier boodschappen doen. Nederland biedt een scala aan milieuvriendelijke en gemeenschapsgerichte voedselopties. Instock werkt bijvoorbeeld volgens een zero-waste beleid door etensresten van Albert Heijn te gebruiken. Als je Den Haag bezoekt, mag je Conscious Kitchen niet missen. Het is een groep vrijwilligers die fruit en groenten van de Haagse Markt verzamelt (die anders verloren zouden gaan) om er een heerlijke wekelijkse gemeenschapsmaaltijd van te maken. En je kunt ervan genieten door een klein beetje te doneren. Je eigen maaltijden koken is een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor een vakantiewoning in Nederland. Volgens dit onderzoek willen reizigers steeds meer een duidelijkere all-in prijs voor hun vakanties.

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!