Een leuke vakantiebestemming aan de Nederlandse kust? Dan moet je zeker Callantsoog overwegen! Je vindt er een prachtig uitgestrekt strand, omliggende natuur- en duingebieden, en daarnaast is er ook nog een gevarieerd aanbod aan toffe uitjes. We vertellen je meer over deze omgeving.

Kop van Noord-Holland

Callantsoog ligt in de Kop van Noord-Holland. Een heerlijk vakantieparadijs. Het is er relatief toeristisch, wat ervoor zorgt dat er genoeg te beleven is. Van de andere kant is het strand zo uitgestrekt dat er genoeg ruimte is om heerlijk te vertoeven. Er zijn meerdere strandpaviljoens waar je terecht kunt voor een hapje, drankje en ijsje!

Wandelen in de natuur

Naast aan het strand liggen is er nog veel meer te beleven. Ontdek het natuurgebied Het Zwanenwater, een gigantisch duingebied van circa 600 hectare. Je spot hier de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. Daarnaast bloeien er duizenden bloemen, spot je vogels vanuit de vogelkijkhutten en geniet je van het gevarieerde landschap. Ideaal voor wandelliefhebbers. Krijg je geen genoeg van wandelen? Maak dan ook zeker een tocht door de prachtige duinen in Callantsoog. Wie ook graag van de zee geniet die kan de boot pakken naar Waddeneiland Texel, waar je een écht Texels biertje kunt proeven.

Naar het Juttersmuseum

Ben je al ooit in een juttersmuseum geweest? Jutters en kunstmuseum Callantsoog biedt unieke vondsten uit de zee. Wat je daar allemaal tegenkomt! Laat je verrassen en bekijk daarnaast de collectie hedendaagse kunst. Dit museum biedt een perfecte mix van verschillende soorten verzamelingen. Daarna genieten jullie na op het terras Het Jutterscafé, een sfeervolle locatie met lekkere lunchgerechten.

Watersporten beoefenen en lessen volgen

Nabij Callantsoog ligt het knusse plaatsje Julianadorp. Hier is een surfschool aanwezig waar jullie met zijn allen groepslessen kunnen volgen voor ieders niveau. Leuk voor iedere doelgroep, tevens kinderen. Ook kitesurfen behoort tot de mogelijkheden. Mag het juist wat minder heftig van jullie? Bestijg dan de plank door te gaan suppen. Voor ieder wat wils!

Naar een oer-Hollandse speeltuin

Ook in de buurt ligt Speelpark De Goudvis. Dit is een buitenspeeltuin van 3,5 hectare. Maar daar houdt de speelpret nog niet op, want als het weer wat minder is dan kunnen jullie ook terecht in de drie overdekte speelparadijzen van 2200 vierkante meter. Skelteren, in de ballenbak, op de grootste airtrampoline van Europa (400 m2), je kunt het zo gek niet bedenken of het speeltoestel is in dit speelpark aanwezig.

Shoppen en terrasjes bezoeken

Van terras naar terras hoppen, wat is er nu fijner bij lekker weer? Callantsoog heeft je wat dat betreft genoeg te bieden. Je kunt te voet het centrum ontdekken of een fiets huren om wat verder de omgeving te verkennen. Stippel een fietsroute uit en strijk neer op de heerlijkste plekken. Als je gek bent op shoppen dan moet je ook zeker de leuke boetiekjes in Callantsoog ontdekken. Geen grote winkelketens, maar juist unieke winkels met kleding, accessoires en andere hebbedingetjes.

Vakantie boeken naar Callantsoog

Zoals je leest is er genoeg te doen in omgeving Callantsoog. Ideaal voor een vakantie, bijvoorbeeld een weekendje of gewoon een hele week! We raden je aan om eens een kijkje te nemen bij Lekkernaarzee.nl. Zij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van de meest heerlijke vakantiehuizen in omgeving Callantsoog. Aan de rand van de duinen, in het centrum, huisjes met de hond, het kan allemaal. Geniet ervan!

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!