De Europese zomers worden steeds warmer, temperaturen van boven de 30 graden Celsius zijn ook in Nederland en België niet langer zeldzaam in juli en augustus. Het maakt dat huishoudens massaal aanpassingen doorvoeren in hun woning. Zo kan een WTW-installatie van een module voorzien worden om de temperatuur in huis te laten dalen. Daar waar anderen voor de installatie van airconditioning kiezen. Het gebruik van airconditioning is niet alleen interessant in je vaste woning; overweeg het ook voor een strandhuis. Niets is fijner dan vanaf het strand terugkeren in een koel strandhuis. Zo heb je altijd een plek om op temperatuur te komen tijdens je vakantie of een weekendje weg.

Verschillende vormen van airconditioning
Bij de keuze voor de installatie van airconditioning in een strandhuis of je vaste woning heb je de keuze uit verschillende vormen van koeling. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de relatief simpel te implementeren mobiele airco en de vaste unit van een split airco. Bij deze mobiele airco’s geldt dat sommige modellen zijn uitgevoerd met wielen. Zo verrijd je deze airco’s eenvoudig naar de ruimte waar je op dat moment zit. Bij een mobiele airco wordt de warme lucht gekoeld middels een koelvloeistof. Ook een split airco werkt op basis van koelvloeistof; de warme lucht wordt aangezogen en vervolgens binnen de airco gekoeld.

Naast de mobiele airconditioning en een split airco, kunnen ook een monoblock airco en een vaste airco een oplossing vormen. Wat in jouw situatie de beste keuze is, hangt af van verschillende factoren. Laat je erover adviseren door een specialist. Een monoblock airco werkt niet met koelvloeistof, maar zorgt voor het afvoeren van de warme lucht naar buiten.

Strandhuis koelen met een warmtepomp 
Nieuwbouwwoningen worden standaard van een elektrische warmtepomp voorzien, daar men deze huizen niet langer aansluit op de lokale gasvoorziening. Ook binnen je strandhuis kan de installatie van een warmtepomp interessant zijn. Zo kun je hier ook in het najaar en de winter verblijven. Een warmtepomp is duurzaam én biedt mogelijkheden om een vakantiewoning te koelen. Dat doen de warmtepompen door gekoeld water door de leidingen van de vloerverwarming te laten stromen. Hiermee daalt ook de temperatuur van de vloer, als gevolg waarvan de temperatuur van de lucht in de verschillende ruimtes afneemt. Houd er rekening mee, dat het koelende effect van een warmtepomp veel minder groot is dan dat van een volwaardige airco.

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!