Strandhuisjes zijn heerlijke plekken om lekker lang te vertoeven tijdens de zomer. Zo zijn er de kleine traditionele strandhuisjes, maar die beginnen steeds meer in de minderheid te raken. De huidige generatie strandhuisjes kennen vaak een verdubbeling van ruimte en zijn wat meer industrieel en hip van karakter. Ideale plekken om mooi in te richten! Wat daarbij de aandachtspunten zijn lees je hier.
Strandhuisje praktisch en modern inrichten
Verblijven in een strandhuisje verschilt daadwerkelijk veel van het verblijf in een ander type vakantiehuisje. Je hebt immers met zand te maken: héél veel zand! En wind. En natuurlijk het prachtige uitzicht over zee en de beleving van de Nederlandse kust. Daar kan vrijwel niets anders tegenop; het strandleven is magistraal (voor de liefhebber natuurlijk).
Inrichting strandhuisje
Een strandhuisje vraagt niet om heel veel woondecoratie, het kan al snel too much worden gezien de afmetingen van het gemiddelde strandhuisje. Zorg ervoor dat de muren niet te druk worden gedecoreerd; kies liever voor één blikvanger, zoals moderne wanddecoratie. Wanddecoratie in grote afmetingen, zoals een cirkelvormig schilderij met een afbeelding wat bij het interieur past. Een mooie grote lamp boven de salon- of eettafel kan ook deze blikvanger zijn, of een grote wandspiegel, die de ruimte optisch groter maakt.
Vermijd overigens als het even kan scheepvaart-woondecoratie, dit hoort echt bij de oudere generatie. Wil je toch graag iets nautisch in je strandhuisje plaatsen, dan kan een schilderij met een fragment van een vuurtoren, een haven, of een zee-tafereel van een oud Hollandse meester prachtig overkomen in de slaapkamer bijvoorbeeld. Dit onderstreept jullie verblijf in een strandwoning. Een dergelijk Schilderij staat voor moderniteit.
Praktische tips voor strandhuisje
Vrijwel iedereen die in het huisje komt brengt wel wat zand met zich mee; stoffer en blik maken dus overuren. Wil je graag een vloerkleed, kies er dan een uit die gemakkelijk naar buiten te slepen is en dus uit te kloppen is, zo raak je het zand sneller kwijt (denk aan een geweven katoenen kleed, of een Marokkaans kunststof kleed).
Kies in je strandhuisje liever voor een stoffen bank dan een leren bank; plakt er toch nog zand aan je benen, dan voel je dat nauwelijks op een stoffen bank, terwijl leer dan een korrelig gevoel oplevert.
Welke vloer?
Veel traditionele strandhuisjes beschikken nog over een gewone houten planken vloer en dat heeft niet alleen zijn charme, maar is ook praktisch. Je veegt zand en vuiligheid zo bij elkaar. Kies dus voor een gladde vloer in je strandhuisje. Een goede keuze kan composiet-hout zijn; dit is een type vloer die ook voor de veranda gebruikt wordt en bestaat deels uit hout, waardoor het strandhuisje zijn originele karakter behoudt. Het mooie is dat je de vloer dus ook kunt doortrekken naar de eventuele veranda, zo creëer je een bijzonder fraaie eenheid. Composiet is ideaal; het is antislip, heeft geen splinters, is weerbestendig, heeft geen onderhoud nodig en gaat jarenlang mee. Een prima investering dus en bovenal zeer praktisch.