Als je aan Nederland denkt, denk je aan bloemen, molens en klompen. Toch is Nederland meer dan dat en zit het land vol leuke bezienswaardigheden. Zo is Nederland een wondermooi land boordevol wateren, geschiedenis, historische gebouwen, musea en meer. Daarnaast kun je ook de mooiste wandelingen maken door de natuur en door het bos. Maar wat zijn nu de leukste bezienswaardigheden in Nederland?

Last minutes in Nederland

Het is erg leuk om voor last minutes in Nederland te kiezen. Een echte aanrader is het plaatsje Dokkum in Friesland. Dit is dé stad die bij de Elfstedentocht hoort. Zo bevindt het keerpunt van de Elfstedentocht zich midden in het centrum. Dokkum is een stralende stad waar je alle schoonheid van Friesland kunt bewonderen. Een andere tip is om een van de Waddeneilanden te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld naar Texel gaan, het grootste Waddeneiland van Nederland. Texel heeft een bijzonder landschap en is door Unesco zelfs als werelderfgoed bestempeld. Op Texel kun je een bezoekje brengen aan een van de 7 gezellig dorpjes en maak je de mooiste wandelingen en fietstochten.

Giethoorn in Overijssel

Een bezienswaardigheid in Nederland die iedereen een keer gezien zou moeten hebben is het plaatsje Giethoorn in Overijssel. Samen met de stad Brugge strijdt Giethoorn om het Venetië van het Noorden te zijn. Iedere verplaatsing gaat hier over het water, via boten. Als je Giethoorn wilt verkennen kun je het beste een punter nemen, een leuk bootje dat je over de waterwegen vervoert. Je kunt de trip ook aanvullen met een wandeling door de natuur in het Nationaal Weerribben-Wieden. Hier kun je zwarte sternen en otters spotten

Keukenhof in Zuid-Holland

Bij leuke dingen doen in de vakantie hoort eigenlijk ook een bezoekje aan Keukenhof in Zuid-Holland. Dit is een bijzonder bloemenpark in de buurt van Lisse in Zuid-Holland. Jaarlijks komen er miljoenen bezoekers op Keukenhof af om alle bloemenpracht te bewonderen. Het is dan ook de grootste publieke tuin in de hele wereld. In het park kun je van half maart tot half mei de mooie tulpen van bedrijven uit de omgeving bewonderen, of je brengt een bezoekje aan de kinderboerderij, de speeltuin of het doolhof.

Musea bezoeken

Ben je meer van het cultuur snuiven? Dan kun je ook een bezoekje brengen aan een van de vele musea in Nederland. Echte aanraders zijn het Van Gogh Museum, het Anne Frank Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!