Het kopen van een recreatiewoning is één van de belangrijkste investeringen die heel wat mensen op en bepaald moment in hun leven gaan doen. Men heeft uiteraard dan al een huis waar men zelf in woont, maar men is op zoek naar een manier om bijvoorbeeld passief inkomen te verwerven. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je tot de vaststelling komen dat het de moeite waard kan zijn om over te gaan tot je recreatiewoning verzekeren. Het spreekt namelijk voor zich dat de aanschaf van een dergelijk vakantiehuis gepaard gaat met kosten die sterk vergelijkbaar zijn aan deze van een gewone woning waarin je permanent woont. Wil jij ook graag ontdekken waar bij een dergelijke verzekering afsluiten rekening mee te moeten houden? Lees dan zeker nog even verder!

Tip 1: Hoe kan je een recreatiewoning verzekeren?

Ga je een recreatiewoning verzekeren? Dan spreekt het voor zich dat je in eerste instantie bij jezelf de vraag zal willen stellen aan welke dekkingen je allemaal behoeften hebt. In eerste instantie spreekt het voor zich dat de nadruk in de praktijk vooral is gelegen op het verzekeren van de zogenaamde opstal van een woning. Dat gezegd hebbende moet er natuurlijk ook worden gedacht aan de inboedel. Voor deze laatste geldt dat ze vaak over het hoofd wordt gezien, maar geheel ten onrechte.

Bij een recreatiewoning verzekeren is het eveneens van belang om niet alleen maar rekening te houden met zeg maar het hoofdgebouw. In het merendeel van de gevallen is het namelijk zo dat er eveneens sprake is van één of meerdere bijgebouwen. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om een tuinhuis, een externe wellnessruimte, een garage, etc. Het spreekt voor zich dat je ook mogelijke schade aan dergelijke (bij)gebouwen zal willen laten dekken door je verzekering.

Tip 2: Je recreatiewoning verzekeren voor verhuur of niet?

Ga je een recreatiewoning verzekeren? Hou er dan ook zeker altijd rekening mee dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen een verzekering bij verhuur en zonder verhuur. Is er geen sprake van een verhuurcontract? Ga je dus met andere woorden alleen maar zelf in het huis wonen en ga je ze niet verhuren voor vakantiedoeleinden? In dat geval zal er daarvoor geen toeslag worden gehanteerd door de verzekeraar. Ben je van plan om je vakantiehuis te verhuren aan vakantiegangers? Dan zal je daarvoor wellicht wel een extra premie moeten betalen.

Tip 3: Denk ook aan de inboedel van je vakantiehuis!

Bij je recreatiewoning verzekeren is het zoals eerder al aangegeven niet alleen maar interessant om stil te blijven staan bij een verzekering voor de opstal. Voor deze opstal geldt dat alleen datgene eronder valt wat vast zit aan je huis. Denk hierbij dan met andere woorden aan bijvoorbeeld de ruwbouw van het pand, maar ook aan met name de infrastructuur van de badkamer en keuken.

Het spreekt voor zich dat je in een recreatiewoning net als in het huis waar je vast in woont eveneens heel wat losse spullen zal hebben liggen. Ook voor deze verschillende losse spullen geldt dat ze allemaal samen een meer dan aanzienlijke waarde zullen weten te vertegenwoordigen. Deze spullen eveneens laten verzekeren is dan ook zonder meer een aanrader te noemen.

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens vakantiehuis verzekeren.

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!