Je zou de zon op je schouders kunnen hebben en het zand in je zwembroek, als je er maar budget voor zou hebben. Het goede nieuws is dat je strandvakantie niet duur hoeft te zijn. Hier zijn wat tips om goedkoop aan de oceaan te verblijven.

Bekijk minder populaire strandbestemmingen

Als je aan het strand denkt, denk je misschien aan de bekende bestemmingen in Amerika, zoals Hawaï, Florida of Zuid-Californië. Voor een goedkopere strandvakantie kun je je horizon verbreden. Ga gewoon lekker in eigen land. Er zijn genoeg mooie stranden in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Scheveningen. Maar ook op de waddeneilanden heb je mooie stranden. Een echte aanrader is Terschelling. In dat geval hoef je ook geen dure reisverzekering af te sluiten, maar volstaat een goedkopere.

Reis tijdens het laagseizoen

De prijs van een hotelkamer of vakantiewoning aan het strand kan variëren. Om de beste tarieven te krijgen, is het slim om niet te rijzen rond belangrijke feestdagen. Let ook op jaarlijkse festivals of evenementen die de prijzen kunnen verhogen tijdens bepaalde weekends. Het is beter om kamers te boeken in het voorseizoen of het naseizoen, wanneer het weer nog steeds goed is. Als je de flexibiliteit hebt om te reizen terwijl studenten op school zitten, kun je veel geld besparen op accommodaties. En klik voor meer informatie over annulerings- en reisverzekeringen, want die kunnen goed van pas komen als er wat gebeurt.

Neem je eigen strandstoelen, parasols en speelgoed mee

Tegen de tijd dat je een strandparasol huurt en de tiener die hem voor je heeft opgezet fooi geeft, heb je waarschijnlijk meer geld uitgegeven dan wanneer je je eigen schaduw had gekocht. Je kunt geld besparen op speelgoed en accessoires voor het strand die je meerdere dagen tijdens je strandvakantie zult gebruiken door je eigen spullen mee te nemen. Nieuwe strand schepjes en bodyboards kunnen duur zijn als je ze koopt in goedkope souvenirwinkels op de boulevard, dus de beste optie is om ze te kopen bij je plaatselijke supermarkt of online te bestellen voordat je op vakantie gaat. Je kunt ook proberen om een tweedehands strandparasol of tent te vinden.

Neem je eigen snacks voor het strand mee

Die frietjes en het koude drankje bij de dichtstbijzijnde bar op de boulevard smaken misschien heerlijk zomers, maar omdat ze dicht bij het strand zijn, kun je er meer voor betalen. In plaats daarvan kun je je eigen snacks meenemen in een koelbox en een picknick houden. Als je vakantiewoning of hotelkamer een keuken heeft, maak er dan gebruik van om eenvoudige ontbijtjes of diners voor de hele groep te bereiden. Het is veel goedkoper dan elke maaltijd buiten de deur te eten. Maak ook gewoon je eigen koffie!

Deel de kosten

Badplaatsen bieden vaak meer mogelijkheden voor grotere accommodaties, dus bekijk of jij en je vrienden of familie je vakanties kunnen combineren, zodat je de kosten kunt delen. Het huren van een groot strandhuis waar iedereen kan verblijven en het delen van de kosten voor het eten dat je daar bereidt, kan economischer zijn dan alleen op strandvakantie gaan.

 

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!