Bied je een strandhuisje te huur aan, of verblijf je hier zelf een groot aantal weekenden in het jaar? Strandhuisjes bieden mensen rust, ruimte en ontspanning. Wat is er mooier dan de ondergaande zon in de zee, de zonsopkomst in de ochtend en de eerste mensen die met hun hond de koude wind trotseren op het strand? Vaak wordt een strandhuisje op knusse, heel sfeervolle wijze ingericht. Het straalt in alles warmte uit! Denk aan de houten veranda voor de ingang, de houten vloer in het huisje zelf en de sfeervolle verlichting. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je ook jouw strandhuis op een gezellige manier inricht. 

Zorg voor de juiste verlichting in je strandhuis 
Daar een strandhuisje van nature relatief compact is, doe je er verstandig aan om goed na te denken over de verlichting die je er gebruikt. Vaak kent een strandhuis meerdere grote ramen, om bijvoorbeeld vanuit de woonkamer optimaal zicht te hebben op de branding. Het maakt dat grote lampen al snel voor een te hoge lichtintensiteit zorgen. Het gaat ten koste van het sfeervolle karakter van een strandhuisje. Bij een plafond- of wandlamp voor binnen bij Karwei  of een vergelijkbare winkel is het raadzaam om te kiezen voor modellen die indirect licht bieden. Het is de tegenhanger van lampen die direct licht leveren. Het verschil zit hierbij in de aanwezigheid van een lampenkap of ombouw bij deze eerste categorie. Vaak is indirect licht minder fel en daardoor sfeervoller. 

Verschillende soorten verlichting 
Kijk ook eens naar de verschillende soorten verlichting die binnen woningen gebruikt worden. Onderscheid maakt men onder meer tussen sfeerverlichting, accentverlichting en taakverlichting. Ieder pand beschikt over basisverlichting. 

Creëer voldoende opbergruimte in het strandhuisje 
Voorkom dat een compact strandhuisje al snel erg rommelig oogt, door voor voldoende opbergruimte te zorgen. Niet alleen gaat een rommelige ruimte ten koste van de sfeervolle uitstraling van het strandhuis; ook komt men minder makkelijk tot rust met veel losse spullen om hen heen. Je lost het op door bijvoorbeeld voor een ledikant te kiezen, waaronder je bakken op wieltjes kunt plaatsen. Bied je huurders het comfort van een luxe boxspring? Kies in dat geval voor een model met lades. Daarbij staan houten dressoirs en kledingkasten vaak prachtig in een strandhuisje; het natuurlijke karakter van het hout sluit goed aan op de kleuren van het strand en de duinen. 

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!