Welke Griekse eilanden heb jij al eens bezocht? Als je een liefhebber bent van fraaie stranden, kan een vakantie naar deze eilanden meer dan het overwegen waard zijn voor je. Leuk aan de eilanden is dat ze gunstig gelegen zijn ten opzichte van elkaar; het biedt je de mogelijkheid om tijdens je vakantie meerdere van deze eilanden te bezoeken. Ze hebben ieder hun charme en eigen karakter. Een van de populairste Griekse eilanden is Zakynthos. Houd er rekening mee dat het eiland zeker in het hoogseizoen niet tot de goedkoopste opties behoort. Het eiland wordt geroemd om haar mooie stranden, waarvan Navagio Bay de bekendste is. Daarnaast vind je op Zakynthos de typische Griekse witte huizen met blauwe daken. Zoek een willekeurige foto op van de Griekse eilanden en je treft deze huisjes.

Kreta goedkoper alternatief voor Zakynthos

Wanneer je een vakantie naar Zakynthos aan de prijzige kant vindt, kan Kreta een passend alternatief zijn. Jaarlijks trekken duizenden toeristen richting het populaire eiland, dat op zo’n 3,5 uur van de Nederlandse luchthavens gelegen is. Het eiland is gelegen in het zuiden van Griekenland en kan in de basis het hele jaar door bezocht worden. De meeste Nederlanders plannen hun vakantie naar Kreta of een van de andere eilanden echter in de periode vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De kans op mooi weer is in deze periode groot, met temperaturen tussen de 20 en soms zelfs 35 graden Celsius. De wind die op het eiland waait voorkomt dat het er al snel te heet wordt.

Van populaire stranden tot idyllische havens

Kreta staat bekend om zijn mix van populaire stranden met bijbehorende badplaatsen en idyllische, vaak veel rustige vissersdorpjes met kleinschalige havens. Je geniet er ’s avonds van heerlijke, dagverse vis. Daarbij kan het erg leuk zijn om de vissers in de ochtend de zee op te zien gaan met hun boten.

Eilandhoppen rond de Cycladen en Sporaden

Griekenland kent verschillende eilandengroepen, waarvan de Cycladen en Sporaden bekende voorbeelden zijn. Verschillende organisaties bieden complete pakketreizen aan, waarbij je meerdere van de eilanden behorend bij deze eilandengroepen bezoekt. Het wordt ook wel eilandhoppen genoemd. Je vliegt hierbij naar het eerste eiland, om je vervolgens per boot te verplaatsen tussen de verschillende eilanden. Alternatief is de mogelijkheid om deze tickets voor de veerdiensten zelf te reserveren en zo een eigen route uit te stippelen langs verschillende eilanden. Zoals eerder aangehaald werd, hebben deze eilanden over het algemeen ieder hun charme en eigen karakter. Het ene eiland is veel groener en groter dan het andere, terwijl een ander eiland hele schattige vissersplaatsjes biedt. Huur op de verschillende eilanden een scooter om ze te verkennen. Bij het eilandhoppen blijf je vaak enkele dagen op ieder van deze eilanden.

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!