Vakantie in eigen land vieren wordt steeds populairder, vooral aangezien je steeds meer het gevoel kan krijgen dat je ook in het buitenland bent. Dit komt mede doordat de zomers steeds langer en warmer worden, maar ook omdat je nu ook een enorm aanbod hebt van strandhuisjes, die letterlijk op het strand staan en je dus echt het gevoel geven dat je in het buitenland bent. Een huisje huren op het strand is heerlijk wanneer je een keertje vakantie in eigen land wil vieren, maar als je dit geregeld wil doen is het toch verstandig om het huisje te kopen. Je betaalt dan voor het huisje en kunt er in en uit wanneer het jou maar uitkomt. Regelen hoe je het beste vakantie kunt gaan boeken is dan voorgoed verleden tijd. Maar wat zijn hierin de mogelijkheden? En waar moet je op letten wanneer je een strandhuisje wil kopen?

Wat krijg je als je een strandhuisje koopt?

Allereerst natuurlijk een strandhuisje. Ja, logisch. Maar wat hoort hierbij en hoe zit deze aankoop in elkaar? Het kan per strandhuisje en per locatie verschillen wat er inbegrepen zit bij je strandhuisje. De meeste strandhuisjes hebben gebruiksvoorzieningen als meubilair, een koelkastje en kookstel, en vaak krijg je ook je eigen parkeerplaats om eenvoudig van en naar je strandhuisje te kunnen gaan. Wat er nog meer bijzit hangt af van wat de verkoper aan kan bieden en waar het strandhuisje staat.

De koop van een strandhuisje werkt eigenlijk op dezelfde manier als het kopen van andere grote investeringen, zoals een auto of een gewoon huis. Je zoekt een strandhuisje op en neemt contact op met de huidige eigenaar. Deze licht je in over alles wat er te weten valt qua locatie en voorzieningen en vraagt een bepaalde prijs ervoor. Je kunt gaan onderhandelen over deze prijs of niet (als je al tevreden bent) en zodra de papieren zijn getekend kun je het huisje gebruiken voor jouw vakanties. Je bent dan in het bezit van je eigen strandhuisje en hoeft voor de rest niet meer aan je volgende vakanties te denken.

Strandhuisje kopen

Waar moet je op letten bij een strandhuisje kopen?

Een strandhuisje kopen is wat anders dan je eigen huis kopen. Er zitten dus een aantal regels aan vast waar je aan moet denken. Zo moet je rekening houden met de regels van het strand wat betreft open vuur of huisdieren. Ook mag je je vakantiehuisje niet zomaar verhuren of afstaan aan iemand anders. De verkoop van je huisje mag ook alleen gedaan worden in het seizoen, wat meestal pas begint in april en eindigt in september. Pas in juli mag je dan in het strandhuisje trekken.

Let er ook op dat je ook een sta plek boekt. Dit doe je echter alleen voor een jaar en daarna hangt het er vanaf of je je reservering kunt vernieuwen. Houd hier dus rekening mee voordat je dingen met je sta plek van plan bent.

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!