Veel mensen willen op vakantie met het hele gezin, maar dan bedoelen ze het HELE gezin dus inclusief vrolijke viervoeter. Je hond meenemen op vakantie maakt het verblijf meestal net wat leuker, maar helaas denkt niet iedereen hier hetzelfde over. Op veel plekken zijn huisdieren niet toegestaan en mag Max of Luna dus niet mee. Vaak zit er dan niets anders op dan de hond achterlaten bij familie of een pension, of vakantie in eigen land vieren. Gelukkig hoeft de tweede optie niet per se slecht te zijn. Integendeel, je kunt met een perfect passend strandhuisje aan een van de vele Nederlandse stranden alsnog een geweldige vakantie hebben, terwijl de hond evenveel plezier kan hebben. Er zijn namelijk ook meer dan genoeg strandhuisjes waar je huisdier ook gewoon gezellig mee mag.

Strandhuisje met hond, waar is de hond welkom?

Elke aanbieder van strandhuisjes zal altijd aangeven of het wel of niet is toegestaan om je hond mee te nemen op vakantie. Vaak wordt dit aangegeven met een speciaal logo, anders staat het in de standaard beschrijving van het vakantiehuisje, samen met bijvoorbeeld het oppervlak en of het huis rolstoelvriendelijk is. Je kunt ook zoeken of het mogelijk is om je hond mee te kunnen nemen. In de filters op de webpagina waar je naar strandhuisjes zoekt kun je een vinkje neerzetten bij ‘huisdieren toegestaan’, en dan alleen resultaten krijgen die niet moeilijk doen om met fikkie het huisje in te gaan.

De regels of je hond nu wel of niet mee mag naar het strandhuisje hangen af van twee belangrijke factoren. Allereerst wat het reglement is van de aanbieder van het strandhuisje. Als deze bijvoorbeeld geen dieren toelaat vanwege allergieën of omdat het huisje er niet geschikt voor is, dan kun je beter bij een andere aanbieder kijken. Daarnaast heeft het ook te maken met het strand waar het strandhuisje staat. Omdat je daadwerkelijk op het strand zit met je strandhuisje, heb je je ook te houden aan de regels die voor de rest van het strand gelden. Wil je naar een strand waar honden niet mogen komen, dan kan de aanbieder niet eens de keuze aanbieden of je hond ook mee mag.

strandhuisje met hond

Waar mag je hond wel mee?

Nederland kent tal van stranden en op vrijwel ieder strand is het toegestaan je hond mee te nemen. Soms gelden er alleen wel extra regels, zoals een aanlijnverplichting of dat je alleen in een bepaald seizoen met de hond mag komen. Voor de rest is de regelgeving hierover in Nederland vrij soepel. In elke uithoek waar je strandhuisjes kunt vinden, zijn er wel huisjes waar je hond mee naartoe mag. Van Zeeland tot Friesland en aan zee tot langs een meer. Let er wel op dat als er bij een strandhuisje staat dat je je hond mee mag nemen, het kan betekenen dat je je aan een maximum van één hond moet houden. Vraag dit altijd na als je meer dan één huisdier mee wilt nemen.

 

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!