Toeristen vinden het leuk als ze geamuseerd worden en in volgepakte auto’s of bussen langs bezienswaardigheden worden geleid. Deskundige gidsen weten deze tochten extra aantrekkelijk te maken met bijzondere verhalen. In Giethoorn kun je dergelijke georganiseerde tochten maken in een rondvaartboot. Maar je kunt er ook op eigen gelegen op uittrekken en een eigen Giethoorn boot huren. Je krijgt dan de beschikking over een bootje dat sterke gelijkenis vertoont met een traditionele punter. Het bootje is voorzien van een elektromotor en je hebt de vrijheid om overal heen te varen waar je maar wilt.

Prachtig natuurgebied

In de omgeving van Giethoorn is een natuurgebied te vinden, dat bekend staat als Nationaal Park de Weerribben en de Wieden. Het bijzondere van het gebied is dat het er wemelt van de vaarroutes. Er zijn talrijke sloten en vaarten, maar ook enkele meren, zoals de Beulakerwijde. Een punter Giethoorn wordt voor minimaal 2 uur verhuurd, maar je kunt het bootje ook voor een hele dag huren. Dan heb je ruimschoots de tijd om de omgeving te verkennen. Het gemakkelijkst is het om de bewegwijzerde routes te volgen, maar je mag ook met behulp van een kaart zelf de omgeving verkennen.

Rust of toerisme?

Giethoorn is een dorp met 2 gezichten. Wie van de natuur houdt zal veel plezier beleven aan een tocht door het gebied dat bekend staat als de Wieden. Je kunt dan allerlei watervogels spotten en genieten van de prachtige groene omgeving. Voor de liefhebbers van toeristische activiteiten is er Giethoorn Zuid. Daar zijn veel restaurants met terrassen aan het water te vinden, waar je met het bootje kunt aanmeren. Vanaf de restaurants heb je de gelegenheid om het dorp te verkennen. Dat is een hele belevenis, want de huisjes zijn volledig in hun originele staat gehouden.

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!