Een strandwandeling is het absolute summum van ontspanning. Nog mooier is het als je langs de kust kunt wandelen en overnachten. Het geluid van de branding, dag en nacht, werkt als het perfecte medicijn tegen de waan van de dag. Het is niet zo bekend als de Pieterpad route, maar het Zuiderzeepad is er een waarbij je ook strandhuisjes kunt vinden. Uiteraard is de Zuiderzee nu het IJsselmeer en kun je je afvragen of dat welt telt. Enfin, laten we dan naar het buitenland gaan, Ierland wel te verstaan. 

Een wandelvakantie in Ierland is stelt je in staat om de Dingle Way te lopen. Dat is een cirkelvormige langeafstandsroute die het complete Dingle schiereiland omrondt. Strandhuisjes? Zeker. Het schiereiland Dingle in county Kerry is een minder bezochte streek dan de Ring of Kerry in het zuiden – er loopt geen doorgaande weg rond het schiereiland en er zijn minder topattracties. Maar dat is juist de charme: dit is een zeldzaam stukje Ierland waar nog Gaelic wordt gesproken, eeuwenoude crofts liggen verscholen onder de bergen, en oude plekken liggen verspreid over een dunbevolkt landschap.

De Dingle Way loopt langs de mooiste plekjes van dit schiereiland, door de pittoreske traditionele stadjes Tralee en Dingle, de beide berggebieden van het schiereiland (Slieve Mish Mountains en Mount Brandon), en een van de spectaculairste delen van de Ierse kustlijn van Dingle naar Slea Head. Het is de ideale wandelvakantie in Ierland

De 111 mijl lange Dingle Way is onderverdeeld in acht etappes, waarbij elke etappe wordt gemarkeerd door een dorp of stad met voorzieningen. De faciliteiten kunnen variëren van eenvoudig in de kleinere dorpen tot omvangrijk in steden als Tralee en Dingle. Elke etappe is tussen de 10 en 18 mijl lang en een redelijk fitte volwassene doet er 6,5 tot 8,5 uur over. Puristen moeten er rekening mee houden dat de Dingle Way niet het hele Dingle schiereiland doorkruist – de zuidelijke sectie van Castlemaine naar Inch Beach is niet gedekt. De nabijheid van Inch Beach bij de Dingle Way maakt het een welkome omweg van de route. Of het nu alleen voor een lunchpauze in Sammy’s Restaurant aan de kustlijn is of voor een langer verblijf en verkenning van het strand dat nu synoniem is geworden met de film “Ryan’s Daughter”.

Inch Beach Guesthouse is een modern huis op een verhoogde positie die uitkijkt over het strand en ligt op korte loopafstand van de lokale voorzieningen. Het huis is schoon en comfortabel en alle kamers hebben een eigen badkamer met een douche (zes kamers met een bad). Een directe telefoonlijn, televisie en koffie- en theefaciliteiten vind je in in elke slaapkamer. Het ontbijt wordt geserveerd met op de achtergrond Inch Beach.

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!