De thuisbasis van zowel de wilde Atlantische Oceaan als de glinsterende mediterrane kustlijnen die zich duizenden kilometers uitstrekken, Spanje had geluk met enkele van de beste stranden van Europa. Alleen daarom al is een stedentrip naar Valencia een aanrader. Genieten van opvallende Spaanse stranden is ook niet beperkt tot de zomer. Je kunt je in de lente verdiepen in de rijke keuken en kustpareltjes of de winterzon opzoeken aan de Costa del Sol of de Canarische Eilanden. Van de wilde en prachtige kusten van de noordkust tot de stadsstranden van Barcelona en de idyllische baaien van de Balearen, hier is een selectie van de beste stranden om te bezoeken tijdens je last minute naar Spanje.

Cala Pedrosa, Costa Brava 

Bij Cala Pedrosa, ongeveer een kilometer ten zuiden van de hoefijzerbaai van Tamariu, word je door ruige rotsformaties en weelderige pijnbomen aan drie kanten beschut tegen de buitenwereld. Om daar te komen, volg je het pad ongeveer een half uur landinwaarts vanaf de vuurtoren El Far de Sant Sebastia in de nabijgelegen baai van Llafranc. Anders brengt Paco Boats in Tamariu je per motorboot. Kajakken Costa Brava organiseert ook uitstekende begeleide tochten. Van mei tot oktober kun je koude drankjes en lunch halen bij Senora Pepita, die daar gefrituurde rode poon en superverse calamares serveert vanuit een oude stenen strandhut. Deze heerlijk geheime smokkelaarsbaai ligt zo buiten de gebaande paden dat je het misschien helemaal voor jezelf hebt. En met zijn kristalheldere water is het de tocht zeker waard.

Cala Trebaluger, Menorca

Cala Trebaluger behoort tot de selecte groep van ongerepte Menorcaanse stranden die alleen te voet bereikbaar zijn, dus hebben hun schoonheid en rust behouden. Rijd naar de stad Es Migjorn Gran en vandaar naar Cala Mitjana. Loop vanaf de parkeerplaats in oostelijke richting over een bewegwijzerd pad door het bos (45 minuten). Een rivier slingert door een kloof naar het strand door een landschap van wetlands en zeestruikgewas. Er zijn hier geen ligstoelen, geen douches, geen strandbars, geen loos – alleen een bocht van fijn wit zand en rustige, gezinsvriendelijke ondiepe wateren gewiegd tussen ontsluitingen van rotsen en dennenbos. Oh, en zwemkleding mag er ook niet zijn: nudisme is hier gewoon de normaalste zaak van de wereld.

Platja Illetes, Formentera

De mooiste stranden ter wereld zijn het moeilijkst te bereiken, en Illetes is daarop geen uitzondering, met twee moeilijkheidsgraden: eerst moet je naar Ibiza vliegen en daar de veerboot nemen naar het pittoreske buitenste eiland Formentera; ten tweede moet je naar het ongetemde natuurpark Ses Illetes gaan en het zandige stuk (een halfuur) lopen tot de drukte afneemt en het enige dat overblijft is een verlaten, puur witte boog en blauw, blauw, blauw. Het is elke druppel zweet waard. De enige faciliteiten zijn in café Es Ministre, dus koop een jamon bocadillo en neem hier een toiletpauze – daarna ben je afhankelijk van de koelbox. Houd er rekening mee dat er geen schaduw is op dit pannenkoekenplatte schiereiland, dus neem een ​​parasol mee voor kinderen.

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!