Het strandseizoen in ons land loopt van april tot en met september. Althans, dat is de periode waarin je gebruik kunt maken van je strandhuisje. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat moeder natuur zich ook precies aan deze tijden houdt. Het kan zomaar gebeuren dat het gedurende een aantal weken minder mooi weer is. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, want met de juiste voorzorgsmaatregelen geniet je ook dan volop van jouw eigen plekje op het strand.

Voor de echte strandliefhebber is het altijd goed strandweer. Als de zon schijnt kun je lekker plaatsnemen op je strandlaken met af en toe ter verkoeling een duik in zee. Als het regent, kun je in je strandhuisje blijven zitten, maar je kunt natuurlijk ook een regenpak aantrekken en een mooie wandeling langs de kustlijn gaan maken. En als het qua temperatuur wat tegenvalt, hoeft dat ook geen strop te zijn. Zeker niet wanneer het strandhuisje is voorzien van elektriciteit. Meestal is dat het geval en dus kun je bijvoorbeeld een terrasverwarmer aanschaffen. Je hebt speciale wandcontactdozen voor buiten om zo’n apparaat ook op het strand eenvoudig en veilig te kunnen aansluiten. Het is dan ook op de wat minder warme avonden goed toeven voor de ingang van je strandhuisje.

Stapeltje boeken

Een fijne bezigheid tijdens je strandvakantie is lezen. Zolang het niet regent, kun je buiten voor je strandhuisje genieten van de frisse zeelucht en intussen de geest voeden met wat meegebrachte boeken. Uiteraard kun je ook kiezen voor een e-reader, waarbij je er dan wel rekening mee moet houden dat die geregeld opgeladen zal moeten worden. Het is dan raadzaam om vooraf even goed te controleren wat je daar precies voor nodig hebt. Omdat in strandhuisjes vaak geen 230v-aansluiting is, maar slechts een 12v-aansluiting, heb je mogelijk een omvormer nodig.

Zelf elektriciteit opwekken

Tegenwoordig is het heel gangbaar om een strandhuisje te voorzien van zonnepanelen. Heel veel panelen kun je er natuurlijk niet op kwijt, maar heel veel elektriciteit zul je er waarschijnlijk ook niet gebruiken. Door de panelen aan te sluiten op een accu kun je off-grid gebruikmaken van de opgewekte energie. Dat wil zeggen dat je geen aansluiting op het elektriciteitsnet nodig heb. In de meeste gevallen heb je overigens op het strand gewoon wel een mogelijkheid om gebruik te maken van het elektriciteitsnet.

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!