Texel

Nederland

Strandhuisjes huren op Texel

Er zijn geen strandhuisjes gevonden.

Duinhuisje huren op Texel

Er zijn geen duinhuisjes gevonden.

Strandhuisjes in Texel

Bovenaan in Nederland liggen de prachtige Waddeneilanden. De Waddeneilanden zijn eilanden die in de zee liggen. Het zijn er vijf, namelijk Texel, VlielandTerschelling, Schiermonnikoog en Ameland. Elk eiland is anders. De zee tussen deze eilanden en het vasteland in wordt ook wel de Waddenzee genoemd. De eilanden liggen midden in de zee en daarom zijn er op deze eilanden ook veel stranden te vinden. Hier vind je dan ook veel gezellige strandhuisjes. Deze huisjes staat op of vlak bij het strand. Elk jaar trekken mensen weer naar zee en in strandhuisjes. Heb jij hier ook interesse in? Dan is dit artikel voor jou.

In dit artikel gaan we je meer vertellen over strandhuisjes in Texel. Texel is het grootste Waddeneiland in Nederland. Het hoort bij de provincie Noord-Holland, maar heeft natuurlijk eigenlijk gewoon zijn eigen stuk land. De landoppervlakte van Texel is maar klein, maar ligt aan de zijkanten natuurlijk wel geheel aan zee. Hier kun je dan ook veel leuke strandhuisjes vinden. In dit artikel willen we je meer vertellen over een strandhuisje huren in Texel, wat er zoal te doen is op Texel en welke activiteiten leuk zijn voor op het strand en in het huisje.

Strandhuisje huren op Texel

Interesse gekregen in een strandhuisje huren in Texel? Daar willen wij je graag mee helpen. Texel is namelijk het eiland waar veel toeristen naar toe komen. Hierdoor zijn er ook veel opties voor leuke strandhuisjes te vinden. Om het zoeken naar een passend strandhuisje voor jou makkelijker te maken, raden we aan onze website te bezoeken. Op deze website vind je een overzicht van de leukste strandhuisjes en strandhuisjesparken in Nederland en dus ook in Texel. Hier kun je snel en makkelijk leuke huisjes vinden en deze dan ook makkelijk vergelijken met elkaar.

Op de website vind je niet alleen leuke huisjes, maar je kunt er ook meteen bij lezen of ze onderdeel zijn van een park, welke voorzieningen in de buurt zitten en wat de afstand is tot het strand. Heb je dus een voorkeur voor een bepaalde loopafstand, dan is dit makkelijk af te lezen bij alle strandhuisjes. Texel ligt natuurlijk voor een groot deel aan de zee. Check dus ook altijd goed waar het huisje ligt als je een voorkeur hebt om bij een bepaald stadje dicht bij te verblijven. Zo is het stadje Den Burg erg leuk om te bezoeken.

Leuke uitjes in Texel en omgeving

We stipten net al even kort Den Burg aan. Leuke activiteiten maken een vakantie namelijk nog leuker. Als je een passend huisje hebt gevonden en de vakantie is eindelijk daar, dan is het leuk om wat leuke dingen in te plannen. Gelukkig is er genoeg leuks te doen in Texel. Hier kun je bijvoorbeeld dus Den Burg bezoeken. In dit stadje kun je uit eten in restaurants, een avondje plannen in de bioscoop of door de leuke winkelstraten lopen. Hier vind je ook leuke musea zoals het Juttersmuseum en Natuurmuseum Ecomare. 

Voor bierliefhebbers is een uitje naar de Texelse bierbrouwerij natuurlijk een must. Daarnaast worden er ook regelmatig leuke festivals en andere evenementen georganiseerd in Texel. Als je nog verder uit je weg wilt, kun je natuurlijk ook een uitstapje plannen naar een van de andere Waddeneilanden. Hier is ook genoeg te beleven. Vaak zijn er al compleet geplande tours die je van eiland tot eiland brengen. Wil je ook een paar dagen bij het strandhuisje blijven hangen? Dan hebben wij hieronder nog een paar tips voor je voor de leukste activiteiten aan het strand.

De leukste strandactiviteiten voor tijdens je vakantie

Als je in een strandhuisje verblijft is het natuurlijk heerlijk om gewoon te genieten van zee en strand. Een strandhuisje kan elk jaargetijde leuk zijn, vooral in Texel. Er is namelijk genoeg te doen op dit eiland. Met warm weer is het natuurlijk heerlijk om te gaan zonnen en een frisse duik te nemen in de zee. Met koud weer is er ook genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld een lange wandeling langs de kust maken en probeer hier de zeehonden te spotten die vaak bij Texel gezien worden.

Andere leuke activiteiten:

  • Koop een paar Texelse biertjes en wat hapjes en maak er een gezellige borrelavond van in het strandhuisje.
  • Een lekker bakje koffie drinken in een van de strandtenten in de buurt.
  • Maak een stevig wandeling om uit te waaien of maak het nog actiever en ga met de mountainbike over het strand fietsen.
  • Bekijk de zonsondergang en bekijk daarna de heldere sterrenhemel. Bij de zee is alles net even iets beter te zien dus neem dat in je op.
  • Als het niet verboden is, is het ook extra leuk om een kampvuurtje te maken tijdens de koudere maanden en marshmallows te roosteren.
Beach Resort Nieuwvliet-Bad

De Beste Strandhuisjes in jouw inbox!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij op de hoogte van de beste aanbiedingen!